Presentació Receptari intercultural del Lluçanès
En el marc dels cursos de català inicial que des del setembre s’estan portant a terme als municipis d’Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès i Sant Feliu Sasserra s’ha treballat la gastronomia i les tradicions culinàries dels diferents països d’origen de l’alumnat fins a acabar recollint una recepta representativa de cada cultura i creant un receptari. A més, es va convidar a l’alumnat que volgués a crear propostes per a la portada. Finalment s’hi ha inclòs la il·lustració de l’alumna Noemí López Pérez del curs d’Oristà.
El Receptari intercultural del Lluçanès mostra vint-i-una receptes de països com Cuba, Senegal, Argentina, Geòrgia o Brasil i mostra, per tant, quins són els països d’origen d’una part de la població del Lluçanès. Cada recepta defineix els ingredients i la preparació i moltes d’elles recullen també curiositats sobre el plat. Algunes de les receptes que hi trobarem són el típic Thiep Bou Diem (arròs amb peix) del Senegal; les Hojuelas, un clàssic aperitiu del Nadal de Colòmbia; les Empanadas sanitagueñas molt populars al nord de l’Argentina, o la Kicka de xocolata, el típic pastís que acompanya les celebracions al Marroc.
La presentació serà el divendres 15 de desembre a les 6 de la tarda al Local Social de Sta. Creu de Jutglar en un acte obert a tota la població del Lluçanès i que comptarà amb els autors i autores i amb una mostra dels plats del món recollits al receptari per poder degustar i compartir.
El receptari es podrà recollir gratuïtament el dia de la presentació. També estarà disponible per consultar a la web del Consorci a partir del dilluns 18 de desembre.